Sosyal Medya

Güncel

Rusya yanlışlıkla YPG’yi vurdu

Rus pilotların düzenlediği hava harekatında yanlışlıkla terör örgütü PKK’nın uzantıları YPG ve YPJ kamplarını vurduğu belirlendi.



Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 20 Åžubat’ta Rus savaÅŸ uçakları bölgede sözde ayrılıkçı olduÄŸu iddia edilen sivil Arap unsurlara saldırı düzenlerken yanlışlıkla Haseke’nin güneydoÄŸusunda bulunan Hole bölgesindeki YPG/YPJ (Kadın Kollarının Kampı) kampını yerle bir etti.

RUS PÄ°LOTLAR YANLIÅž KOORDÄ°NATI BOMBALADI

Vurulan kampın YPG’nin önemli bir karargahı olduÄŸu saldırıdan hemen sonra anlaşıldı. Çok sayıda kayıp veren YPG büyük bir ÅŸaÅŸkınlık yaÅŸadı. Önemli bir can ve mal kaybı yaÅŸayan YPG sorumluları bu olay üzerine hem Suriye rejimine hem de Rusya’ya sert bir tutum sergilenmesi gerektiÄŸi konusunda anlaÅŸtı ve bunu taraflara ilettiler. Rusya bu konuda çok büyük bir üzüntü duyduÄŸunu, pilotların yanlış bir koordinat tespitinden dolayı hata yaptıklarını, bunun telafisi için gereken her ÅŸeyi yapmaya hazır olduklarını iletti.

RUSYA’DAN Ä°TÄ°RAF GÄ°BÄ° KABULLENME

Suriye rejimi ise bu hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını, tamamen Rusya’dan kaynaklandığını ve Rus pilotların geçtiÄŸimiz günlerde de Suriye rejimine ait önemli bir depoyu yanlışlıkla imha ettiÄŸini ifade ettiler.

YPG kanadı ise önemli bir kayba yol açan bu olay benzeri bir gelişmenin bir daha tekrarlanması halinde çok ciddi tedbir alacaklarını ve ilişkilerini bitirebileceklerini vurguladılar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.